Helgfrukost

Imorse lyxade vi till det med att äta scones till frukost. En riktigt härlig helgfrukost som vi idag kompleterade med en skål med fil där vi strödde blåbär och pumpakärnor över, en kopp kaffe och ett glas apelsinjuice.






Scones - 8 st
8 dl Dinkelsikt
½ dl Råsocker
1 tsk Salt
1½ tsk Bakpulver
150 g Smör, kylskåpskallt
2 dl Mjölk
2 Ägg

Gör så här:
Blanda dinkelsikt, råsocker, salt och bakpulver i en bunke. Tärna smöret och nyp ihop det med de mjölblandningen. Vispa mjölk och 1 ägg snabbt och blanda sedan ner det i bunken till en deg (blir ganska kladdigt). Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord och form till en längd som du sedan skär i trekantiga bitar. Lägg
bitarna på en plåt med bakplåtspapper och pensla med uppvispat ägg. Grädda i mitten av ugnen i 250°C i ca 10 minuter. Servera med smör, marmelad, ost eller varför inte engelskmännens favorit Clottered Cream.

Kommentarer
Postat av: Sofie / Mumsfillibaba

Så gott med scones! Det var längesen vi gjorde. Får nog komma ihåg det till nästa helg...:)

2011-03-20 @ 15:21:39
URL: http://www.mumsfillibaba.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
  • bloglovin
  • Matbloggstoppen
    RSS 2.0