Snickerdoodles
Dessa kakor är klassiska i USA, de är riktigt möra och smälter i munnen när man äter dem. Bäst av allt, de är superenkla att göra! I USA så kan man köpa färdig snickerdoodledeg i mataffären, men alla som känner mig, det ska göras från grunden för inget slår hemmabakt.
Snickerdoodles - ca 55 kakor
100 g Smör, rumsvarmt
1 dl Neutral Olja (tex rapsolja)
1 dl Strösocker
1 dl Florsocker
1 Ägg
6 dl Vetemjöl
½ tsk Bikarbonat
¼ tsk Salt
Garnering:
½ dl Strösocker
½ msk Kanel
Gör så här:
- Vispa smör, olja, socker och florsocker poröst. Vispa i ägget. (tänk på att inte använda en för liten bunke)
- Häll i bikarbonat och salt och vispa runt lite lätt, bara så att de är blandat med smörblandningen. Tillsätt sedan mjölet och blanda noga, här är degvipsparna till elvispen perfekta att använda.
- Rulla små bollar, ca 2 cm stora, lägg dem med lite mellanrum på en plåt med bakplåtspapper.
- Blanda socker och kanel i en skål. Doppa botten av ett glas eller mugg i kanelsockret och tryck det sedan mot bollarna så att de trycks ut till ca 7mm tjocka kakor.
- Grädda kakorna i 175ºC i ca 15 minuter, kanterna ska börja få en gyllenbrun ton. Låt dem svalna på ett galler.
Kommentarer
Trackback