Snickerdoodles

Dessa kakor är klassiska i USA, de är riktigt möra och smälter i munnen när man äter dem. Bäst av allt, de är superenkla att göra! I USA så kan man köpa färdig snickerdoodledeg i mataffären, men alla som känner mig, det ska göras från grunden för inget slår hemmabakt.

 


Snickerdoodles - ca 55 kakor

100 g Smör, rumsvarmt

1 dl Neutral Olja (tex rapsolja)

1 dl Strösocker

1 dl Florsocker

1 Ägg

6 dl Vetemjöl

½ tsk Bikarbonat

¼ tsk Salt

 

Garnering:

½ dl Strösocker

½ msk Kanel

 

Gör så här:

  • Vispa smör, olja, socker och florsocker poröst. Vispa i ägget. (tänk på att inte använda en för liten bunke)
  • Häll i bikarbonat och salt och vispa runt lite lätt, bara så att de är blandat med smörblandningen. Tillsätt sedan mjölet och blanda noga, här är degvipsparna till elvispen perfekta att använda.
  • Rulla små bollar, ca 2 cm stora, lägg dem med lite mellanrum på en plåt med bakplåtspapper.
  • Blanda socker och kanel i en skål. Doppa botten av ett glas eller mugg i kanelsockret och tryck det sedan mot bollarna så att de trycks ut till ca 7mm tjocka kakor.
  • Grädda kakorna i 175ºC i ca 15 minuter, kanterna ska börja få en gyllenbrun ton. Låt dem svalna på ett galler.

Here We Go

Jag har ju pratat om att starta en matblogg, eller snarare en bakblogg med inslag av mat, eller kanske en kombinerad mat- och bakblogg, men hur som helst jag har pratat om det så länge nu men nu äntligen har jag gjort slag i saken. Här kommer jag att dela med mig av de recept på kakor och tårtor, bullar och bröd jag bakar, maten jag lagar och allt annat som hör till. Till varje recept har jag som mål att lägga ut minst en bild.

Marie

RSS 2.0