Snickerdoodles

Dessa kakor är klassiska i USA, de är riktigt möra och smälter i munnen när man äter dem. Bäst av allt, de är superenkla att göra! I USA så kan man köpa färdig snickerdoodledeg i mataffären, men alla som känner mig, det ska göras från grunden för inget slår hemmabakt.

 


Snickerdoodles - ca 55 kakor

100 g Smör, rumsvarmt

1 dl Neutral Olja (tex rapsolja)

1 dl Strösocker

1 dl Florsocker

1 Ägg

6 dl Vetemjöl

½ tsk Bikarbonat

¼ tsk Salt

 

Garnering:

½ dl Strösocker

½ msk Kanel

 

Gör så här:

  • Vispa smör, olja, socker och florsocker poröst. Vispa i ägget. (tänk på att inte använda en för liten bunke)
  • Häll i bikarbonat och salt och vispa runt lite lätt, bara så att de är blandat med smörblandningen. Tillsätt sedan mjölet och blanda noga, här är degvipsparna till elvispen perfekta att använda.
  • Rulla små bollar, ca 2 cm stora, lägg dem med lite mellanrum på en plåt med bakplåtspapper.
  • Blanda socker och kanel i en skål. Doppa botten av ett glas eller mugg i kanelsockret och tryck det sedan mot bollarna så att de trycks ut till ca 7mm tjocka kakor.
  • Grädda kakorna i 175ºC i ca 15 minuter, kanterna ska börja få en gyllenbrun ton. Låt dem svalna på ett galler.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
  • bloglovin
  • Matbloggstoppen
    RSS 2.0