Kasslergratäng med Ananas

Denna gratängen passar perfekt för stressade vardagar när maten ska gå fort att laga, den går på ett kick! Bäst av allt den är supergod och inte alltför onyttig.




Kasslergratäng - 4 port

600 g Kassler

2 Burkar Ananasringar (8 skivor)

Curry

Salt och Peppar

2 dl Riven Ost

3 dl Matlagningsgrädde

3 msk Grönsaksfond

 

Gör så här:

  • Skiva kasslern i 8 skivor och varva varannan skiva kassler och varannan ananas i en ungsfast form. Salta, peppra och strö över lite curry (ca ½ tsk). Strö över den rivna osten. Sätt sedan in formen i ugnen tills att osten har smält ca 8 min.
  • Blanda matlagningsgrädden med grönsaksfonden och häll över kasslern. Sätt tillbaka formen i ugnen och grädda ytterligare 10 minuter eller tills att den fått en fin färg.
  • Servera med ris och en sallad.
Tips:
Har man inte grönsaksfond kan man ta grönsaksbuljongtärningar, 1 tärning motsvarar 1,5 msk fond, så i detta fall behövs 2 tärningar. Häll då lite av grädden i en mugg, smula ner tärningarna i muggen och värm i mikron, passa så att det inte kokar över. Ta ut muggen och rör runt så att tärningarna löses upp och blanda det sedan med resten av grädden och häll över kasslern.

Kommentarer
Postat av: Emma Bäckström

Det där är ju mat!! ;) Fasen va hungrig jag blev nu.. Nä, nattinatti.

2011-03-01 @ 23:48:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
  • bloglovin
  • Matbloggstoppen
    RSS 2.0