Pannkaksfrukost

På tisdag är det fettisdagen, internationella kvinnodagen och pannkaksdagen så imorse tjuvstartade vi lite och hade en riktig Amerikansk pannkaksfrukost. När jag bodde i USA så lagade vi både vanliga American Pancakes som är gjorda på mjölk och Buttermilk Pancakes som är baserade på filmjölk och jag tyckte att Buttermilk Pankaces hade en mycket bättre smak, men det var då. I morse testade jag Leila Lindholms American Pancakes, citronskalet i smeten gör susen och tar fram de bästa smakerna och de är helt fantastiska! Bästa American Pancakes receptet.







American Pancakes – 8 st

3½ dl Vetemjöl

2 tsk Bakpulver

½ tsk Salt

2 msk Strösocker

2 tsk Vaniljsocker

Skal av 1 Citron

2 msk Smör

2½ dl Mjölk, 3 %

1 Ägg

Smör till Gräddning

 

Tillbehör:

Färska bär, Skivade Bananer, Vispad Grädde, Vispad Crème Fraiche, Sylt, Vaniljglass.

 

Gör så Här:

  • Blanda mjöl, bakpulver, salt, socker, vaniljsocker och rivet citronskal i en bunke.
  • Smält smöret och blanda ihop med mjölken och ägget och rör sedan ner det i bunken med mjölblandningen.
  • Grädda gyllenbruna pannkakor i en stekpanna på låg- medelhög värme.
  • Servera dem varma med några av tillbehören ovan.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
  • bloglovin
  • Matbloggstoppen
    RSS 2.0